Υποψήφιοι διδάκτορες βιοχημείας στο Λύκειο Πλατυκάμπου

Το Λύκειο Πλατυκάμπου την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει τον Πρόεδρο του τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητή Δρ. Δημήτριο Καρπούζα συνοδευόμενο από τέσσερις ερευνήτριες. Πρόκειται για υποψήφιες διδάκτορες Μοριακής Βιολογίας και Μικροβιολογίας του Ευρωπαϊκού προγράμματος «ARISTO», υπότροφους Marie Curie προερχόμενες από διάφορες χώρες και συγκεκριμένα Ιταλία, Κόστα Ρίκα, Ιράν και Ελλάδα. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η εξοικείωση των μαθητών με την ακαδημαϊκή και βιομηχανική πλευρά της έρευνας, αλλά και με τη σκιαγράφηση της καθημερινότητας του ερευνητή.

Αρχικά, αναλύθηκαν τα ερευνητικά ενδιαφέροντα των υποψήφιων διδακτόρων, η ζωή τους ως ερευνήτριες, εξήγησαν την απόφαση τους να ακολουθήσουν καριέρα στον ερευνητικό τομέα καθώς και τους μελλοντικούς επαγγελματικούς τους στόχους.

Την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία που έγινε στην αγγλική γλώσσα παρακολούθησαν οι μαθητές της Β’ Λυκείου, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά θέτοντας αρκετά ερωτήματα που αφορούσαν το σχεδιασμό σπουδών μέχρι να φτάσει ένας φοιτητής σε αυτό το επίπεδο, την ίδια τη διαδικασία της εκπόνησης ενός διδακτορικού, στην αφοσίωση του ερευνητή, τους επαγγελματικούς ορίζοντες που ανοίγονται με το πέρας της διατριβής. Σημαντικά σημεία ήταν η αγάπη που έδειξαν όλοι οι ερευνητές για την απασχόλησή τους με την έρευνα κι ο ενθουσιασμός που μετέδωσαν στους μαθητές μας.

Ο διευθυντής κι ο σύλλογος διδασκόντων του Λυκείου Πλατυκάμπου ευχαριστεί θερμά τους επισκέπτες για την πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...